2017 CICLE  MISERICÒRDIA

 Exposició 2017

Misericòrdia organitzada

Curro Claret / L’albergueria

Del 16 de juny al 29 d’octubre

Instal·lació

 

ACTIVITATS

“Diàlegs d’hivern”

Volem parlar de la reacció de les persones davant les adversitats o davant les crisis serioses. De les reflexions que els provoquen, de l’actitud que prenen, de la visió que poden tenir del futur –i del sentit de la vida- després de “l’impacte sobtat i fortíssim de la pèrdua o el guany, que a vegades ens arriben junts en el mateix alè”, en paraules d’Ines. I voldríem també estudiar el canvi en la mirada que fem cap a la nostra dimensió transcendent, la vivència de la fe o l’esperança, a mesura que la fragilitat del nostre camí es fa cada vegada més evident. Volem parlar-ne convidant a dos actes ben diferents en la forma, però segurament no tant en el fons.

CARTOGRAFIES DE DÉU
DAVID JOU, físic i poeta, recita DAVID JOU
Selecció argumentada de poemes dels seus últims llibres.
2 de febrer de 2017

”David Jou llegeix David Jou”.

El catedràtic de física David Jou té una llarga trajectòria poètica. Cap tema li és aliè: l’astrofísica, la política, la família… però on potser sorprèn més i fascina l’obra de Jou és quan la seva poesia s’endinsa en la dimensió religiosa i és capaç de discernir, unir, congriar i fer-hi llum, tot alhora. El mateix poeta ha realitzat una selecció de poemes dels seus darrers llibres per tal de donar veu a la misericòrdia, la fragilitat i l’esperança.

L’ESPERANÇA EN LA TEMPESTA
JAUME ANGELATS, teòleg i QUIM ERRA, germà de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu.
Dialoguen sobre l’actitud de les persones davant el sotrac.
9 de febrer de 2017

Capella de La Pietat

”L’esperança en la tempesta”.

Quina és l’actitud i la resposta de les persones davant el sotrac i davant la consciència de la fragilitat de la vida? On queda la justícia, l’ànim, el sentit de les coses quan les coses van malament? Per aprofundir en aquestes qüestions hem convidat dues persones que han dedicat temps a l’estudi i el treball en aquest àmbit: Jaume Angelats, teòleg, i Quim Erra, germà de Sant Joan de Déu, que mantindran un diàleg obert per posar llum en aquests terrenys plens d’ombres.