Misericòrdia Organitzada

Del 16 de juny al 29 d’octubre

 

PER L’AMOR DE DÉU!

Pel que sembla, durant molt de temps en el passat, les esglésies i catedrals romanien obertes les 24 hores del dia permetent que qualsevol persona pogués trobar recer esporàdic i protecció.
En moltes èpoques, en períodes de guerres o desastres naturals, les esglésies han estat sovint utilitzades com a llocs de refugi, com improvisats hospitals o com a centres d’acollida temporals.
Més recentment diferents col·lectius les han “ocupat” per a realitzar diferents reclamacions; recordis ja fa uns quants anys de “la caputxinada” durant el franquisme per part de joves estudiants a l’església dels Caputxins de Sarrià, o molt més propera l’ocupació pacífica que es va realitzar a l’església de Santa Maria del Pi de Barcelona per part d’un grup d’immigrants reivindicant la regularització de la seva situació.
Crec que la mateixa Església en els seus postulats s’expressa sobre ella mateixa en termes de “la casa de tots”.
Avui dia existeixen igualment molts motius pels quals diferents persones es troben en necessitat d’allotjament esporàdic. I no només col·lectius que “tradicionalment” es troben en estat de marginació i abandonament, sinó d’altres com immigrants nouvinguts, treballadors temporals amb pocs recursos, joves visitants a una fira o un festival de música, pelegrins, turistes que han estat robats … i molts més.
Aquesta proposta pretén recuperar aquest esperit obert que durant moltes èpoques ha tingut l’església per poder permetre esporàdicament que es pugui pernoctar en elles. Per això es proposa el reajustament d’un banc original de l’Església de la Pietat de Vic afegint-li una taula extra que amplia la superfície del seient i permet poder tombar-se a sobre.

Curro Claret

 

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

CONFERÈNCIA

Misericòrdia al segle XXI. Entrenar-se en la cordialitat.

A càrrec d’Ester Busquets i Alibés, Doctora en filosofia i diplomada en Infermeria, és professora de bioètica a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic- UCC, professora a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, i directora de la revista Bioètica & debat, editada per l’Institut Borja de Bioètica, entre altres ocupacions.

Dijous, 19 d’octubre de 2017.
Capella de la Pietat, de Vic.
A les 8 del vespre.