2010 CICLE FILS INVISIBLES

 Exposicions

ITINERÀNCIES

Francesc Morera

Els fils de la tradició, de la història, de les creences porten a Francesc Morera a pensar en un projecte que ens ajudi a reflexionar sobre les interconnexions humanes, aquestes que fan que tinguem alguna cosa a dir-nos sense que vulguem saber-ne la raó. Una tradició que ens acosta el fer d’uns per a la projecció d’uns altres, d’aquí d’allà, lluny prop amb la condició de que sent diferents som iguals.

Fase 1
Presentació a la Sala Romànica de L’albergueria de les 3 peces que seguint els camins rutinaris de les capelletes entraran en relació amb els espais vitals de les persones que hi participin.

Fase 2
Trànsit de la peça per les llars dels inscrits a l’acollida.
La peça tindrà una estada mínima en cada espai, que en permeti fer-ne un recull fotogràfic i un dossier de sensacions, incidències, raonaments, dibuixos, etc.

Fase 3
Exposició a la Sala de L’albergueria del material recollit, les imatges tindran especial protagonisme, ja que són el punt visual de memòria.

 

 

 

RINDEN

Lourdes Roué i Albert Carreras

RINDEN, que pretén proposar a l’espectador una reflexió sobre la religió, aprofundeix sobre quin espai ocupa la religió al segle XXI i si aquesta és un llast que arrosseguem sota una condició cultural o bé si la seva continuïtat en l’actual era del coneixement és un prova de la seva necessitat, alhora que presenta una contemporanització dels elements propis de la Setmana Santa.
Formada per 18 imatges 50×30 en blanc i negre. L’exposició compta també amb un audiovisual de vuit minuts de durada amb peces musicals composades per Jordi Cartañá.

https://ullcluc.cargo.site/RINDEN

DETALLS DE ROMÀNIC, 40 anys d’una excursió pel romànic del Ripollès.

L’exposició és un convit a l’observació d’una selecció d’imatges realitzades per Salvador Alimbau, publicista i fotògraf, d’un volum de 2075, totes referides al patrimoni arquitectònic i artístic de la comarca del Ripollès. La selecció es va realitzar amb la voluntat que l’espectador pugui accedir a detalls i textures en ocasions difícils d’observar. Lluny de semblar un inventari en la quantitat d’imatges exposades, el format i la presentació d’aquestes no ens deixa indiferent i ens permet la visualització d’elements, textures, detalls, sovint difícils de percebre.
Les esglésies romàniques que retraten: Beget, Camprodon, Llanars, Molló, Mataplana, Queralbs, Ripoll, Rocabruna, Sant Joan de les Abadesses i Toses.

 Activitats complementàries

CONFERÈNCIA
Devoció i veïnatge
El Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, va conferenciar sobre la tradició i l’art contemporani, un diàleg estabert des de L’albergueria, un punt que fa vives les tradicions, una eina de sociabilitat.

CONFERÈNCIA
Devoció domèstica, devoció itinerant: les capelletes de visita domiciliària
Són capelles en petit que en lloc d’espeerar els devots els van a veure. Una expressió de la religiositat popular ben particular, a càrrec de Joan Arimany.

CONFERÈNCIA
El dilema de la decisió davant la pregunta de la creu
Per Eduard Teixidó