2008 CICLE Sons i silencis

 

Silenci.

Contemplar, mirar-se,

llegir, entendre,

omplir, collir.

Reflexionar, escoltar, escoltar-se,

parar.

Sentir.

So.

Parlar, explicar, convèncer.

Vessar, treballar, proposar, trepitjar.

Donar, vendre.

 Caminar.

 Exposicions

Ardència. La fosa del so.

Anna Pagespetit

Del 7 de març al 25 de maig de 2008
Anna Pagespetit és una fotògrafa professional que exerceix a Sant Joan de les Abadesses. Més enllà d’un indubtable i necessari rigor professional, Anna porta la fotografia pels viaranys de la sensibilitat. El gust pel detall sense perdre la visió de conjunt; i la placidesa quieta dels moments de ritme són dues de les característiques més evidents d’aquesta magnífica sèrie fotogràfica realitzada a Alemanya durant el procés de fabricació d’un conjunt de campanes per a la parròquia de Sant Joan de les Abadesses. Si hi ha un silenci que evoqui vida, sens dubte aquest és el de la fotografia.

La sal i la llum.

Alex Monés i Jordi Puig

Del 28 de juny al 28 de setembre de 2008

La sala romànica de L’albergueria esdevé per primera vegada un entorn digital lumínic i sonor absolutament interactiu, on qui la visita n’és el principal protagonista. Mitjançant càmeres, ordinadors i projectors, l’acció mateixa del visitant desperta la reacció de la sala. Voluntat de presència, dissolució en el tot, defensa del criteri personal malgrat els entorns, necessitat de benestar, capacitat de testimoniatge… són alguns dels conceptes sobre els que el visitant-participant podrà reflexionar; una reflexió que es pot desenvolupar en una web expressa associada a la vivència de la sala.

Josep Esteve. Poemes i dibuixos.

Del 19 d’octubre al 21 de desembre

L’albergueria acull amb il.lusió aquesta exposició per dos motius essencials: primer, per fer ressò de la producció artística d’un home discret, ben poc coneguda malgrat la seva qualitat; una obra que conté en la plàstica sensibilitat i nervi artístic, i en el missatge una lectura profunda i essencial de les coses importants. L’altre motiu que ens fa acollir aquesta exposició és la vinculació personal de Josep Esteve a L’albergueria: fou membre, durant els primers anys, del seu equip director. La seva empremta es deixà notar, i molt, en l’aire que prengué l’activitat de L’albergueria tant en el contingut com en la forma.

 Activitats complementàries

Fosa d’una campana
Miquel Amblàs i Francesc Morera
29 de març
Escola d’Art de Vic

Visita guiada a Sant Joan de les Abadesses
Diumenge 11 de maig

Lectura de textos de Mn. Esteve
Lectura de poemes i escrits de Josep Esteve, a tall de reconeixement d’una obra i un autor. En faran la lectura diferents persones que han tingut, d’una manera o altra, relació amb Mn.Esteve.
Diumenge 14 de desembre de 2008