2001 PROGRAMACIÓ

 Exposicions

I HA PLANTAT LA TENDA entre nosaltres

Exposició fotogràfica d’Oriol Molas

De l’1 de desembre de 2000 al 28 de febrer de 2001

Recollia les fotografies que il·lustren el calendari 2001 del Bisbat de Vic.

ACCURO, Conservar i Oferir

Del 19 de juny al 30 de setembre de 2001

Exposició divulgativa del projecte diocesà “ACCURO” de dinamització i intervenció en el patrimoni cultural parroquial.

D’OrFEbre, Creu Processional de la Parròquia de la Pietat de Vic

Del 26 d’octubre al 2 de desembre de 2001

Aquesta exposició permetia gaudir de la contemplació sense barreres d’una joia de l’orfebreria barroca com és la creu processional de la Parròquia de la Pietat de Vic.

40 x 40, Quaranta portades per a celebrar que tot just fem 40 anys!

Del 14 de desembre de 2001 al 17 de febrer del 2002

El mes de desembre de 2001 es complien quaranta anys de la publicació del número 1 de Cavall Fort. La revista ho va celebrar amb 6 exposicions simultànies, una de les quals es va fer a L’albergueria, Centre de Disusió Cultural del Bisbat de Vic, en la qual es van poder veure quaranta portades representatives de la trajectòria de la Revista.

 Activitats complementàries

Interpretació del Cant de la Sibil·la a la Cripta de la Catedral de Vic. Interpretació a càrrec del contratenor manlleuenc Jordi Domènech, acompanyat per la formació instrumental Ensemble L’Albera. (24 de desembre)

 

Actes en el marc de l’exposició “ACCURO, Conservar i Oferir”:

Conferència taula rodona a la Sala de Sínodes del Palau Episcopal de Vic: “La Conservació del Patrimoni Cultural” amb la participació de: Josep Maria Guix, bisbe de Vic; Marc Mayer, Director General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya; Antoni González Moreno-Navarro, cap del Servei del Patrimoni Local de la Diputació de Barcelona; i Joan Surroca, diputat al Parlament de Catalunya i antic director del Museu d’Art de Girona i del Museu de l’Art de la Pell de Vic. (29 de juny)

Cicle “Música i arquitectura”: Cicle de 3 conferències i concerts. Cada sessió constava d’una conferència sobre l’arquitectura i la vivència i la pràctica religiosa del moment històric concret i finalitzava amb un concert de música religiosa pròpia d’aquest moment històric. En col·laboració amb la Parròquia de Sant Boi de Lluçanès, la Parròquia de Santa Maria de Lluçà, l’Arxiprestat del Lluçanès i els Amics dels Monestirs del Ripollès.

 

Sessió Barroc

Parròquia de Sant Boi de Lluçanès (30 de juny):
Conferència: “L’arquitectura Barroca” a càrrec de l’arquitecte Jordi Sarri.

Concert a càrrec de l’Orquestra de Cambra de Vic dirigida per Jordi Mora i amb la veu de la soprano Susanna Puig.

Sessió romànic

Monestir de Sant Pere de Camprodon (21 de juliol).

Parròquia de Santa Maria de Lluçà (22 de juliol)

Conferència: “L’arquitectura romànica”, a càrrec de l’arquitecte Joan Albert Adell.

Concert a càrrec del Cor del Taller d’Estudis Medievals.

 

Actes en el marc de l’exposició “D’OrFEbre, Creu Processional de la Parròquia de la Pietat de Vic”:

Presentació a L’albergueria del llibre Església, territori i sociabilitat (s. XVII-XIX), de Joaquim M. Puigvert a càrrec del professor Joaquim Albareda i del mateix autor. En col·laboració amb Eumo Editorial. (9 de novembre)

 

Actes en el marc de l’exposició “40 x 40, Quaranta portades per a celebrar que tot just fem quaranta anys”

Taula rodona: “40 anys de Cavall Fort”
L’acte va comptar amb la participació de: Joaquim Carbó, escriptor; Picanyol i Pilarín Bayés, dibuixants; i Carles Riera, membre del consell de redacció de la revista. La taula va ser moderada per Josep Mª Riba, director de L’albergueria. (dia: 31 de gener de 2002, hora: 8.30 h, lloc: Sala de Sínodes del Palau Episcopal de Vic)

Conferència: “Darreres Intervencions Arqueològiques en l’entorn catedralici, 1992-2002”
En els darrers 10 anys han estat moltes les excavacions arqueològiques fetes en la zona propera a la Catedral. Tres dels arqueòlegs que hi van intervenir van fer una anàlisi general dels resultats de les excavacions i de les aportacions que aquestes han fet al coneixement de la part baixa del Vic medieval, a l’entorn de la Catedral de Sant Pere. A càrrec dels arqueòlegs Imma Mestres, Josep Pujades i Carme Subiranas i es va organitzar en col·laboració amvb el CIAO (Centre d’Investigacions Arqueològiques d’Osona) (dia: 8 de març, Hora: 19,30 h, Lloc: Sala romànica de L’albergueria)