Famílies completes/famílies incompletes

Fotografies de Sergi Càmara: del 28 de juny al 8 de setembre de 2019
Prorrogada fins el 3 de novembre de 2019

Exposició de fotografies impreses a gran format per incidir directament a la mirada de l’espectador, situades en l’espai de manera que s’hagi de fer un petit recorregut per veure totes les imatges i el vídeo, una mínima escenografia vol remarcar el paisatge on s’han efectuat les imatges, una platja de Grècia, Lesbos.

Centenars de persones desembarquen cada dia en aquestes platges amb l’ajuda de voluntaris i organitzacions que els fan l’arribada més fàcil a territori europeu. Moltes d’aquestes van decidir jugar-se la vida creuant el mar amb les seves famílies, per buscar refugi i un futur millor, tot i saber que molts han mort en l’intent, 3.700 al 2015 i més de 400 el que portem de 2016.
Després de passar per humiliacions i abusos dels traficants a Turquia, pot ser que les seves vides acabin en aquest pas marítim a què estan obligats per arribar a Europa.

Per sort, molts aconsegueixen arribar bé a les platges gregues de Lesbos i, encara que saben que aquesta és només una parada en el camí, celebren aquest moment amb abraçades, petons, trucades, i alguns retrats de família davant del mar, que els serviran com a record d’un viatge molt perillós.
Així, moltes famílies realitzen aquest viatge, moltes completes i altres, incompletes.
Sergi Càmara

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA

CONFERÈNCIA

2 d’octubre de 2019
Lloc: Sala 9 Nou – Plaça de la Catedral, 2 – 08500 Vic
Hora: 8 del vespre
XERRADA AMB IMATGES:
LESBOS I LA RUTA DELS REFUGIATS.
Dignitat, acollida i experiències
Xerrada acompanyada de fotografies a càrrec de Sergi Cámara